Brewcats tasting – Lammi


IMG_20170121_121302_01

Päätimme järjestää osana kaverin polttareita hieman kevyttä sivistävää olutmaistelua. Ensimmäisenä kaikille tuli tietysti mieleen, että hei Brewcats järjestää myös maistelutilaisuuksia. Ja päätimme ottaa yhteyttä. Kontaktointi ja sopiminen oli helppo Brewcatsin kanssa, saimme sovittua paikan, jossa haluamme maistella ja lisäksi saimme selkeät hinnat. Ainoa mitä itse aloin miettimään, että onko näillä naisilla koskaan pelkoa lähteä yksin tai usemman voimalla johonkin epämääräiselle mökille, jossa humalainen miehinen joukkio heiluu. Tosin taitaa olla ainoastaan huonot vitsit se mistä joutuu kärsimään. Ja niin tälläkin kertaa.

Itse polttarit alkoivat Lahdesta ja päättyivät tänne Lammin Nerosjärvelle. Olimme osa lämmittämässä pavilijonkia, kun Linda pamahtikin paikalle ja lähdimme kerääntymään kohti päärakennusta. Linda kantoi tarvikkeet sisään ja kokoonnuimme maisteluasemiin, itse alamökin tilat eivät olleet mitenkään järisyttävät, mutta mahduimme tiiviisti kuulemaan tarinoita oluesta. Olen itse kouluttaja joten ihannoin kuinka hyvin Linda sai ihmiset haltuun pystyi vetämään koko maistelutilanteen läpi. Kovennettu ääni kantoi hyvin läpi keskinäisen keskustelun ja selkeä artikulointi helpotti ymmärtämään kuulemaansa. Käsittääkseni Linda tekee tai ainakin teki myös näyttelijärooleja Tampereella, joten esiintymistaidot hallussa jo siltäkin puolen.

SAM_4500

Suurin osahan meistä maistelijoista on Koff, Karjala, Lapinkulta, Sandels, Lahden sininen kasvatteja, joten oli hyvä lähtee alkeista. Itse olen harrastanut useamman vuoden oluita, mutta muille pienikin katkeron määrän lisääminen saattaa tuoda irvistyksen naamalla. Muistan kyllä itsekin, että oluet mistä en välittänyt alkuvaiheessa ovat nyt varsin hyviä ja maukkaita, kun taas bulkkioluiksi luokitellut ovat minulle edelleen irvistys..

Linda kertoi oluen valmistuksen perusteita aina niiden hienompaan tuunaamiseen. Haistelimme ja maistelimme maltaita ja humalia. Tai ei ihan kaikkea, osaa kiellettiin maistamasta. Brewcatsien historia kiinnosti itseäkin ja saimme kuulla, että kaiken takana on Youtube-video, jonka Laura Weckströmin mies mentalisti Jose Ahonen teki. Video kuitenkin pamahti viraaliksi ja se avasi aivan uusia ovia kyseisen pariskunnan elämään. Jos joku ei ole kyseistä videota nähnyt joskus, kannattaa katsoa https://www.youtube.com/watch?v=VEQXeLjY9ak

Laurahan harrasti panemista jo miehensä kanssa ennen videota. Panemista harrastettiin niin keittiössä kuin parvekkeella. Ilmeisesti vehkeet olivat jatkuvasti jossain puolella kotia esillä ja uusi erä käymässä. Lauralla on koulutustaustaa biotieteen alalta ja luulen, että tämä tuo hieman eri näkökulmaa tähän tuunaamiseen. Kun me muut yritämme vain yhdistellä makuja, saattaa olla, että Lauran aivot käsittelee käymisprosessia kemian kautta ja purkaa olutta sitä kautta osiin. En tiedä voisiko sanoa olutgastronomiaa, mutta sanon kuitenkin.

Kävi kuitenkin niin, että kun Joselle tulikin vientiä enemmän, Laura päätti, ettei nyt yksin jää panemaan vaan hankkisi naisia kaveriksi. Onneksi lähipiirin kautta löytyi Linda ja Anette. Tästä lähti kolmen naisen matka kohti testieriä ja himo panna isommilla vehkeillä. Viikko sen jälkeen kun Facebook-sivut olivat pystyssä, Laura irtisanoitui Finavian esimiestehtävistä ja laittoi kaikki panokset tähän. Laura kertoikin että viimeinen työpäivä oli itsenäisyyspäivänä, joten nyt tällä päivällä on kaksi merkitystä jatkossakin.
Tietääkseni 3 testierän jälkeen jo ensimmäinen erä lähettiin tekemään Hopping Brewsterin tiloissa. Niin jos joku ei vielä tiedä niin Brewcats on mustalaispanimo, joka käy lainaamassa muiden vehkeitä ja sopimuksen mukaisesti sitten jakaa oluen myynnistä tulleet tuotot. Molemmat saavat näkyvyyttä ja markkina-arvoa jolloin se hyödyttää molempia.

Ensimmäinen myyntiin mennyt panoerä eli 300 litraa, mutta kiitos Lauran ja kumppanien mediataitojen kyseinen erä meni minuuteissa kaupaksi ja määrähän nostettiin 3000 litraan. No sehän on vain nolla perään. Suosio siis yllätti alusta lähtien ja siitä eteenpäin suosio on vaan kasvanut. Itsekin kiinnostuin panevista naisista juuri ennen tämän pääerän ulostuloa ja aloin seuraamaan panemista sivusta. Muistan miettineeni päässä, että kuinka erinomaisen asenteen ja sloganin naiset olivat saaneet aikaan. Pelkästään sosiaalisen ja muiden medioiden hallinta näytti onnistuvan Lauran eli MamaBeerin johdossa erinomaisesti. Tästä on tulossa suurta.

Facebookissa tykkäyksiä tällä hetkellä 14 627 kappaletta ja tämä kertoo huikeasta suosiosta. Pelkästään tätä kirjoittaessa näytti tulleen 200 seuraajaa lisää. Mahtavaa!
Brewcats järjestää panotilaisuuksia, maistelutilaisuuksia ja erittäin paljon muuta promovierailua ympäriinsä. Tällä hetkelläkin tapahtuma Kalsari Craftit by Brewcats on Tampereella.

SAM_4511

Itse maistelu oli mukavaa touhua tietenkin. Linda kaatoi meille aina lasilliset olutta ja nuuhkinnan ja maistelun jälkeen pääsimme kertomaan huomioita. Oli American Lageria, Duvelia, 5am Saint, Jouluöö, Warthog IPAa jne. Vähän laidasta laitaan, mutta kuitenkin tämmöiselle alottavalle sakille ei menty liian haastaviksi. Osa tykkäsi kovasti ja osalle voimakkaat tuntemattomat maut tietysti oli vähän liikaa, mutta kaikki selvisivät hymyssä suin. Linda antoi ensin meidän kertoa havaintoja ennen kuin itse johdatteli selkeiden makujen pariin. Loppupuolella pääsimme vielä maistamaan riisipohjaista olutta, jossa oli erinomainen pohja ja vieläpä erittäin tasapainoinen. Odottelen innolla, koska tämä on menossa tuotantoon asti. Muistaakseni sanoin, että kaipaan siihen jonkun koukun kuten hedelmäisen tai voimakkaan humalan. Nyt en millään muista pohjamakua, jasmiiniriisi tai basmatiriisi siinä maistui voimakkaasti.

11 Hengen polttarisakki kiittää ja kumartaa Lindaa ja Brewcatsejä. Tämä oli hieno kokemus ja varmasti palaamme asiaan jollakin porukalla uudestaan ainakin festareilla jos ei muualla. Ainoastaan Linda joutui kärsimään ”isivitseistä”. Jos joskus kuulette näiden naisten puhuvan isivitseistä, saatamme olla syyllisiä tuohon.

Itse Hämeenlinnalaisena toivon toki saavani teidät joskus kyläilemään meidän parhaassa olutravintola Birgerissä joku kerta.

IMG_2525

Linda kiipeilemässä kiikkerälle jakkaralle maistelun ohessa.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *