To Øl Santas Hibernation (luukku 5)


tool-santas-hibernation

Valmistaja: To Øl
Kotimaa: Tanska
Oluttyyppi: American Wheat Ale
Alkoholi: 6.0%
Koko: 0,33

Normaalista vehnäoluesta hieman raskaampi versio. Nimittäin jos olet tottunut ottamaan raikkaan vehnän kesäterassilla, nyt mennään hieman talvisempaan tunnelmaan. Hedelmäinen maku jossa reipas humalointi. Hieman hiivaa ja vehnää havaittavissa. Hyvä talvivehnä sanoisin.

To Øl on mustalaispanimo eli heillä ei ole omaa panimoa, mutta lainaavat sitä muilta. Kyseisen panimon lähtö on samanlainen kuin monella muullakin: 2005 Tobias Emil Jensen ja Tore Gynther olivat vielä opiskelijapoikia ja juttelivat heidän opettajalleen Mikkel Borg Bjergsø (Mikkeller) kuinka tanskalaiset juovat jatkuvasti jo sata vuotta tehtyä mautonta lageria ja eivät panosta yhtään makuun. He kolme päättivät alkaa tekemään itse oluensa.

Myöhemmässä vaiheessa Mikkel perusti Mikkellerin ja pojat jäivät vielä tekemään kotipanimotuotteitaan. 2010 olivat valmiit kaupallisille markkinoille ja To Øl perustettiin.

Arvio: 3/5

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *