Sori Brewing Winter Gorilla (Luukku 3)


sori-brewing-winter-gorilla-baltic-porter

Valmistaja: Sori Brewing
Kotimaa: Viro
Oluttyyppi: Baltic Porter
Alkoholi: 7%
Koko: 0,33

Winter Gorilla Baltic Porter (Oak Aged Porter) on paahteinen ja hieman jopa aggressiivinen. Voimakas ja tuhti runko, josta kahvi ja suklaa nyansseja. Olen juonut Sorin vaniljaa, kahvia ja suklaata olevia täyteläisen kermaisia versioita ja tämä on hieman eri luokkaa. Kyllä tästäkin löytyy hetkellisesti variaatioita ja kahvi nousee esiin. Nyt en tiedä edes mikä, mutta kitalakeen jää poltteleva katkeromainen ja paahteinen tuntuma. Olen ehkä hieman yllätetty koska odotin sitä voimakasta suklaista ja vanilijaista makua.

Sori Brewing onkin itselle lähelle sydäntä ja oikein hämmästyin, että tämä oli saatu jouluolutkalenteriin. Mahtavaa kuitenkin, että se siellä on ja tämä on sitä joulua parhaimmillaan. Tumma voimakas porter juhlavalla maulla.

Sori Brewing hankki oppinsa Tampereella ja hyvin oppikin. Tuli kuitenkin ongelma, nimittäin suomen alkoholilait. Sori päätti perustaa suomalaisen panimon Viroon. Tämä on varmasti ollut loistava idea, koska nyt pystyy Sorin tuotteita tekemään täydellä alkoholimäärällä ja turhat lakipykälät eivät ole rajoittamassa heti toimintaa. On myöskin mahtava nähdä, että pienen koukun kautta Sorin tuotteita saa myös Saveur Bièreltä suoraan kotiovelle. Vähän kuin Alkon verkkokauppa, mutta halvempi ja tuotteet tulee kotiovelle asti kuljetettuna ja hyvin pakattuna.

Pisteet: 3/5

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *