Helsinki Beer Festival 2016


Helsinki Beer Festival teemana tänä vuonna oli Saksa. Itse Saksa teema näkyi vain jatkuvana oktoberfest laulujen soittona uudestan ja uudestaan ja yksi henkilö oli jopa pukeutunut tyylin mukaisesti. Odotin teemalta enemmän, mutta ehkä se oli sielä juomapuolella. (tässä vaiheessa hyvä tunnustaa, etten juonut saksalaisia oluita ollenkaan)

Kaikki alkoi siitä, että piti saada hyvää ruokaa. Naughty Brgr oli vielä kokeilematta. Siellä piti tietysti jotain maistaa ja testasin CUBAN FRITA! Kuitenkin jäin kaipaamaan salaatin raikkautta ja kananmuna oli hieman hallitseva, kuten varmasti tässä burgerissa pitääkin, ensi kerralla pitää siis ottaa NYC CHEESE BRGR.

sam_3273

Helsinki Beer Festivaaleille päästyämme lipulla sisään. 13,5e lippu, 3e narikasta 4e lasivuokraa ja vihdoin sisällä. Tämän jälkeen jo olutexposta tuttua korkkirahaa vaihtamaan. Olimme miltei heti 12 paikalla ja silti alkoi ihmisiä jo valumaan ruunsaasti tilaan. Polettipisteellä oli varmasti ruuhkaa myöhemmin.

Hassua tästä polettisompaamisesta teki se, että Texas BBQ paikka otti vain rahaa vastaan ja kaikki muut ottivat vastaan vain poletteja. Ei ihme, että välillä ihmiset olivat sekaisin mihin käy ja mihin ei käy.

Toinen asia mikä ihmetytti oli yksi ainoa pesupiste, oliko muita, en saanut selville? Tämä pesulaite taisi olla jotain biltematuotetta, oikestaan kukaan ei saanut sitä toimimaan oikein vaan lasia kun lutkutti tarpeeksi kauan sai välillä sisähuuhtelun lasiin ja useimmiten kuitenkin ulkohuuhtelun. Raivostuttava rakkine.

Kuitenkin niiden oluiden pariin.

Bryggeri
ADA Brown ale 5,6 t%

Hedelmäisen makuinen ja taustalla mukava lakritsi tummaa taustaa vasen. Juuri sopivan humalainen. Tämä oli erittäin hyvä aloitus.
3,5 / 5

Radbrew
Project 56 India pale ale 7,0 t%

Nyt on voimakasta humalaa ja trooppista hedelmäisyyttä. Hieman tässä kohtaa häiritsi nenään tupakointipaikka juuri pöytien läheisyydessä ja vuoronperään nokkaan tuli tupakkaa ja savusikaa.

3,5 / 5

Laitila feat. Brewcats
Tiki Lager Kansainvälinen lager 4,6 t%

Hedelmäisyyttä ja vihanneksisuutta. Tästä löytyy joku tuttu ruokalaiji, mutta ei muistunut nyt mieleen mikä se voisi olla. Koska vihaan lagereita jo maun puolesta, ei tässäkään päästä pois perinteisyydestä.

2/5

Fat Lizard Brewing
Ankle Slapper Surf Ale Amerikkalainen pale ale 5,2 t%

sam_3288

Tämähän olut lingotaan hedelmäputken läpi ja jokainen annos saattaa maistua erilaiselta. Tässäkin erittäin huumaava hedelmäinen tuoksu. Maussa hieman hedelmäsyys tasoittuu oluen humalan kanssa ja on erittäin mukava olut. Kesällä voisin nauttia tätä kuumalla terassilla.

Omnipollo
Mango Smoothie IPA 7%

Hapan erittäin raikas olut jossa humala jää pitkäksi aikaa vaikuttamaan, mutta on happamuuden kanssa samankaltainen ja ei aina tiedä kumpi sieltä puree päälle. Hedelmäinen makupakkaus.

Stallhagen
Raspberry Stout 6,0 t%

Vadelmainen hedelmäinen kirpakkuus. Jäljessä tulee paahtomaisuutta ja hieman ehkä pekonia tai muuta savuista kinkkua. Vadelma vaikuttaa suussa pitkään

3,5/5

Hiisi
Leimaus Mango-Habanero Amerikkalainen india pale ale 6,2 t%

Tuoksussa on navettaisuutta. Maku taittuu navetasta raikkauteen ja chili tuntuu ihan vähän taustalla lämpöä pitämässä. Navetan maku jää kyllä nyt suuhun. Apua!

3/5

Vakka-Suomen Panimo
Prykmester Pekoni olut Muu erikoislager 4,5 t%

Kinkun tuoksua ja maussa pekoni yhdistyy mukavasti savuun. Tämä taisi olla kanssa lager ja on liian laiha pitääkseen maut kasassa. Kiinnostaisi hieman tukevampi versio tästä ilman lageria. Odotukset olivat korkeammalla.

3/5

Olarin Panimo
AREA 21 Saison ja bière de garde 6,2 t%

Makeaa belgisyyttä ja raikasta hiivaisuutta. Tämä ei ole hapan vaikka juuri tästä luulin niin. Kiva vaihtelu erikoisoluisiin tänään. Hyvä!

4/5

Suomenlinnan panimo
Feasty Blonde DIPA Amerikkalainen india pale ale 7,5 t%

Hedelmäinen blondi käy hieman päälle, mutta omaa mukavan kosketuksen.

3,5/5

Fat Lizard Brewing
51 Roadkill IPA Amerikkalainen india pale ale 6,5 t%

Hedelmäisen greippinen IPA. Ei liian voimakas humaluus ja aloittelijoillakin tämä ei mene överiksi. Suunmukaisaa.

4/5

Pyynikin käsityöläispanimo
Papan Vanilla Stout 6,8 t%

Tämän otin jo loppuvaiheessa ja stout oli mukavaa juotavaa, ainostaan vanilijaa en löytänyt enää ainakaan voimakkaana, se saattaa siellä taustalla olla, mutta humalat tukkivat jo makuaisteja pahasti.

Heikki Kähkönen piti oluttaistingia avoimella ja tämä toimi erittäin hyvin, oli mukava välillä kuunnella Heikin tarinoita ja mitä kannattaa ottaa huomioon maistamisessa. Tiestysti myös käytiin läpi miltä asiat maistuu ja kuinka paletti laajenee sitä mukaan kun oluita käy läpi. IPAt ovat myös aluksi ihmisille haastavia ”Ei lapsikaan aluksi pidä esimerkiksi sipulista ja valkosipulista. Se tulee myöhemmässä vaiheessa se ahaa elämys viimeistään kun sitä krapulapizzaa mutustelee ja siitä puoliso saattaa kuitenkin murmottaa”.

Ruokaa tuli testattua ulkona olevasta kokonaisesta siasta. Hieman harmillisesti se oli tungettu tupakkatilan kanssa samalle tontille ja hetkessä se oli täysin tukossa. Tosin minnekkäs muuallekaan sitä olisi voinut laittaa. En tiedä. Sika oli mielekästä, vaikka itse hampurilaisen kuoret eivät olleen paistuneet kunnolla ja muut sörsselit olivat minimaalista.  Kelpasi tässä kohtaa kuitenkin mainosti.

Lopulta kymmenen tunnin seikkailun ja monien oluiden jälkeen oli aika lähteä kotiinpäin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *