OlutExpo Finland 2016


beer-expo-2016

OlutExpo järjestettiin tuttuun tapaan taas kaapelitehtaalla. Järjestäjät olivat ottaneet palautteet vastaan ja pyrkineet kaikin tavoin vastata asiakkaiden tarpeeseen.

Saapuessa ensimmäinen huomio liittyi erilliseen ulkokäyntiin. Se missä ennen tupakoitiin ulkona, oli nyt muuttunut telttasisäänkäynniksi. Varsinainen narikkakin oli jätetty ulkopuolelle isojen lämpöpuhaltimien lämmittäessä telttaa.

Fyysisesti sisällä muutoksia oli tullut. Lipunmyynti meni kiitettävästi varsinkin ilman ruuhkaa ja lasin ottamisen jälkeen olit jo perillä. Lavan edessä oli  muutamia penkkejä ja pystypöytiä siellä täällä. Vanha narikka toisessa päässä oli muutettu hieman rauhallisemmaksi istuskelualueeksi.

Vettä oli tarjolla nyt jokaisella infopisteellä ja huuhtelupisteitä oli hyvin. Ei tarvinnut kääntyä ja taas näkyi seuraava. Hyvä!

Itse valitsin teemaksi tällä kertaa kahviset ja suklaiset oluet. Minulla on palvelufetissi, eli jos tulen tiskille jutellen mukavia, toivon aina saavani vastakaikua ja ehdotuksia parhaista oluista ja jos niistä kysyy jotain, olisi kiva saada edes auttava vastaus.

Kaikki oluet valikoitui loppujen lopuksi myös palvelutason mukaan. Yhdeltä tiskiltä jouduin kääntymään pois, kun kysyn minkälainen kyseinen olut on. Henkilökunta alkoi selailla läpysköitä ja sitten lopulta arvasi vastauksen kun tietoa ei löytynyt. Tämä ei kuitenkaan olut pienpanimo, mutta edusti pienpanimoiden oluita. Minusta hieman nolo tilanne. No mutta mennään hyvän palveluiden laadukkaisiin oluisiin:

Põhjala jõuluöö

Pehmeä paahteisuus, suklaata ja vaniljaa selkeästi mukana. Tämä on erittäin miellyttävä ja maukas. Ehdottomasti joulupöytään tulossa ja jos kuulin oikein, Alkoon tulossa vielä.
Servaalin haastattelu

Rekolan Sahti

Mukava sahti. Ei mitään erikoista, mutta turvallinen. Banaanisuutta ja mallasmaisuutta. Sahtii oli todella kylmää ja enempää tästä ei saanut irti.

Raspy Mary Douple IPA

Voimakas vadelmainen tuoksu. Vadelma kuitenkin katoaa nopeasti maistaessa ja humalan katkeruus ottaa pääroolin. Itse jäin kaipaamaan enemmän hedelmää, vaikka olut oli jo nyt hyvä.

Beerman

Tämä tuli pöytäämme vain etiketin perusteella. Tämä taitaa löytyä hyvistä marketeistakin nykyään. Hedelmäinen ja raikas olut matalalla alkoholilla. Itseasiassa loppumaku taittuu vetisyyteen ja ei tässä kohtaa mitenkään nautittava. Sanoisin, että Saunaolueksi tai kuumaan kesäpäivään taas napakymppi.

Hitachino Nest Espresso Stout

Voimakas kahvisuus, jota seuraa suklaa ja vanilja. Tämä toimii myös ihmisille, jotka ei niin perinteisestä oluesta välitä. Riittävästi runkoa ja potkua riittää ja takkatuli vaan puuttuu.

Dark Humor Club Coconut

Tämä hipoo tummista täydellisyyttään. Kookosta, vaniljaa, suklaata ja kahvia. Voimakas paahteisuus ja olen varmaan joka kerta sanonut, että tätä voisi laittaa jälkiruokaan koska vaan. Ah!

Sori Valilla Cake Fever

Paljon perässä ei tule vanilijilainen, kahvinen ja suklainen kakkukuume. Tämä ei ole niin makea kuin ajattelin, mutta kyllä tästä tiettyä kakkuisuutta pysyy poimimaan. Makuprofiililtaan hieman Club Coconutin taakse jäävä.

101 California Pale Ale

Hedelmätuubin läpi ajettuna, olut kuin olut saa mahtavan hedelmäisen tuoksun ja tämä jää vielä hienosti kiinni makuun. Tällä on hyvä nollata paahteiset ja tummat maut suusta. Humalaisuus pitkittää hedelmäistä makua ja tuo tasapainoa.

Oluet olivat jälleen kerran erittäin hyviä ja enää harvoin tarvitsee sanoa, että täysin juomakelvotonta. Järjestelyt olivat onnistuneet, kertaakaan ei tullut mieleen, että ompas tuossa hankalasti järjestty asia.

Radbrew oli Fat Lizardin ohella myös panostanut rekvisiittaan ja toimintaan. Heillä oli jatkuvasti kannossa olutta apocalypse vaatteet päällä ja ruiskusta sai suoraan täytettä lasiin halutessaan. Loistava idea.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *