Brewdog Sink the Bismarck


sink-the-bismarch

Valmistaja: BrewDog
Kotimaa: Skotlanti
Oluttyyppi: Erikoisuus
Alkoholi: 41%
Koko: 0,33 (alkoholilain takia vain muutama sentti)
IBU 48°10′N 16°12′W

Bismarck, toisen maailmansodan isoin ja paras sotalaiva on upotettu uudestaan. Bismarck joka upotti Iso-Britannian laivaston ylpeydenaiheen MSS Hoodin. Kosto on nyt suloista.

Britit päättivät upottaa laivan hinnalla millä hyvänsä. Yhteensä ammuttiin 2,876 ammusta ja lopulta Bismark upposi, 27.5. 1941 Pohjois Atlantilla, 48°10′N 16°12′W.

Brewdogin tehdessä voimakkaimman oluen maailmassa, Saksalaiset tekivät vieläkin vahvempaa olutta, tämä piti nopeasti kostaa ja Brewdog teki Sink the Bismark oluen. 41% vahvaa olutta tehty myöskin voimakkaaksi jäädyttämisen avulla.

Petri:

Olut löytyi kuin vahingossa kun menimme käymään Villen, Kimmon ja Ninnun kanssa O’haraan nauttimaan Brewdog viikoista. Hyllystä sattui kuin sattuikin löytymään Sink the Bismarck ja se nappastiin heti nautittavaksi.

Tuoksu on voimakas, hedelmäinen ja humalainen. Yllättäen maku ei ole pistävä millään tavalla vaan erittäin pyöreä, pehmeä ja hedelmäinen kokonaisuus. Ekan maistamisen jälkeen tajuamme, että tämä on yksi parhaista oluista mitä olemme maistaneet. Ja tällä hetkellä myös vahvinta.

Nyt voin tuntea, että olen ollut osana tätä upotustarinaa ja hakaristi on jälleen upotettu.

Arvosana: 4,5 (1-5)

Tuoksu 9 (1-10) + ulkonäkö 4 (1-5) + maku 8 (1-10) + suutuntuma 4 (1-5) + yleisvaikutelma 19 (1-20)

Ville:

Tämä on olut jota olen halunnut päästä maistamaan heti kun kuulin siitä ensimmäisen kerran. Korkea alkoholipitoisuus ja oletus siitä, että jotain tosi erikoista ja jopa mahdollisesti hyvää olisi tarjolla, BrewDog kun ei aikaisemminkaan ole minua pahemmin pettänyt.

Hehkuva tummanpunertava olut pienellä ja nopealla valkoisella vaahdolla. Tuoksu on katkeroinen, voimakas ja erittäin eksoottinen sisältäen laajan kattauksen tropiikin hedelmiä.

Maku on suuri yllätys. Odotin suuren alkoholipitoisuuden potkivan mutta hedelmien makeus ottaa napakan niskalenkin tästä. Suussa pyöriikin voimakkaan viinan sijaan hedelmää, greippiä, mausteita, karamellia ja humalaa.
No okei… kyllä se voimakas alkoholikin on aistittavissa mutta vain pehmeänä ja lämmittävänä osana Sink The Bismarkia.
Suutuntumaltaan olut on täyteläinen, siirappimaisen paksu ja öljyinen.

Tämä olut on maistamisen arvoinen jo pelkästään sen suuren alkoholipitoisuuden takia. Voin myös luvata, että moni tulee yllättymään varsinkin positiivisella tavalla 😉

Arvosana: 4+ (1-5)
Tuoksu 9 (1-10) + ulkonäkö 4 (1-5) + maku 8 (1-10) + suutuntuma 4 (1-5) + yleisvaikutelma 17 (1-20)

Esko:

Tätä olutmaailman yhtä helmeä tuli metsästettyä epäaktiivisesti jo pidemmän aikaa toivoen, että joskus osuisi kohdalle. Kertaalleen kävin jo Tampereen O’Harassa vain kun kuulin siellä tätä kerran olleen. Sillä kerralla ei napannut ja jouduin tyytymään Tactical Nuclear Penguiniin. Tilaisuuteni koitti Porin Beer Hunter’s:ssa kun olimme maistamassa The End of Historya.

Sink the Bismarck on väriltään kirkas ja voimakkaan kuparin punertava. Tuoksu on äärimmäisen voimakas, hedelmäinen ja marjainen. Alkoholi erottuu myös tuoksussa selvästi. Maku on tymäkän kirpakka ja marjaisen makea. Täyteläinen maku peittää alkoholin alleen ja sen erottaakin vain sisuskaluja lämmittävänä tunteena.

Siirappinen makeus ei ole lainkaan niin tukeva kuin tällaiselta oluelta odotti. Odotus tosin johtui siitä, että sain ensin maistaa The End of Historya ja siinä onkin tiettyä samankaltaisuutta Sink the Bismarckin kanssa.

Sink the Bismarck on ehdottomasti kokemisen arvoinen tuttavuus koska ei välttämättä osaisi odottaa näin voimakkaan oluen olevan näin hyvää. Lopuksi on kuitenkin todettava, että pidin itse The End of Historysta aavistuksen enemmän. 🙂

Arvosana: 4 (1-5)
Tuoksu 8 (1-10) + ulkonäkö 4 (1-5) + maku 8 (1-10) + suutuntuma 4 (1-5) + yleisvaikutelma 17 (1-20)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *